Welke wijn bij spareribs - Creazione

Ga naar de inhoud

Welke wijn bij spareribs

Wijn & distilaten > Welke wijn bij > Klassiekers
afbeelding spareribs
Spareribs, ribbekes
Spareribs of ribbekes zijn gegrild, varkensvlees, vettig en vaak met een wat zoetige saus, soms gekruid. Hierr past een rode, niet te droge volle rode wijn bij. We denken direct aan een primitivo.
Cantina Castelnuovo del Garda
Forchir
Rode wijn, 100 % Refoscone
zonder enige behandeling gebotteld, behouden alle intensiteit en aroma.
Dal Maso
Cantine Lizzano
Cantine Lizzano
Rode wijn, 100 % Primitivo
Neus intens, bloemig en fruitig. Volle wijn, zacht en goed evenwichtige
bijpassende wijn: stevige pasta, rood vlees en wild, spareribs, gerijpte kazen
Cantine Lizzano
Rode wijn, 100 % Negroamaro
intens aroma, aanhoudend en fruitig met hints van kersen, zwarte bes en
bessen. Volle, zachte en vrij frisse wijn
Uitstekend bij stevige pastas met vlees en oude kazen
Cantine Lizzano
Rode wijn, 100 % Primitivo
genereus aroma dat verwijst naar rijp fruit zoals pruimen, zwarte kersen en gedroogd fruit, met lichte tonen van vanille. Wijn met een opmerkelijke structuur verzacht door
overtuigende warmte van de primitivo, eindigend in tonen van lange zoetheid.
Robuuste voorgerechten, spareribs, lamsvlees, wild met uitgebreide sauzen, harde kazen.
Probeer het ook met Chocolade gebak.
Cantine Lizzano
Rode wijn, Malvasia nera
Volle wijn, elegant fluweelzacht en hartig.
Pasta op basis van vlees, peulvruchten, geroosterd wit vlees, edel gevogelte, gegrild rood vlees, kazen van gemiddelde leeftijd, koude gerechten.
Cantine Lizzano
Rode wijn, Primitivo
rijk en complex, fruitig aroma, met hints van pruimen, kersenjam en kruidnagel, licht gekruid. Volle, zachte en rijke wijn met nobele tannines, afdronk die tonen geeft van cacao en vanille.
Stevige pasta gerechten, rood vlees en wild
Cantine Lizzano
Rode wijn, Negroamaro
Volle wijn, zacht en harmonieus, rijk aan edele tannines, met een aangenaam aanhoudende afdronk.
rijke complexe geur met tonen van bosvruchten en rijpe kersen, kruidige tonen.
Uitstekend in combinatie met stevige pastagerechten, rood vlees, wild en gerijpte pecorino kazen
Cantine Lizzano
Licupi Malavasia Nera DOP 13.5%
Volle wijn, elegant fluweelzacht en hartig.
Pastaop basis van vlees, peulvruchten, geroosterd wit vlees, edel gevogelte, gegrild rood vlees, kazen van gemiddelde leeftijd, koude gerechten
Tenuta Cocci Grifoni
Tenuta Cocci Grifoni
Rode wijn, 70% Montepulciano 30% Sangiovese
In de neus zeer intens met rijp fruit daarna, mooie complexiteit met rood fruit, aardbeienjam, kersen- en pruimenjam, rode bloemen en gedroogd en balsamico-toon. Zoete kruiden van zoethout, zwarte peper en een vleugje kruidnagel.

In de mond is de ingang beslissend en krachtig, droog, warm, fris-hartig, zacht en met duidelijke en geëvolueerde tannines, alles in goede balans. De afdronk is erg lang en aangenaam met balsamico-referenties van eucalyptus en jam.
Tenuta Cocci Grifoni
Rode wijn, 100 % Montepulciano
De neus is intens met tonen van rood fruit zoals kersen in alcohol, framboos, rijpe bramen. Zoete kruiden van zoethout, vanille met tonen van geroosterde cacao zijn duidelijk aanwezig. Op het einde zoete balsamico-tonen. In de mond goede intensiteit met hartige tonen en tannines in de juiste evolutie.
Salvadori
Cesare Salvadori
Rode wijn, 85 % Sangiovese, 10 % Canaiolo nero, 5 % Merlot
Vol en rond in de mond, met zachte tannines en een lange, fruitige, kruidige afdronk. In de neus hints van pruimen en bosvruchten.
WIJNARRANGEMENT: gebraad, gestoofd vlees en oude kazen.

Cesare Salvadori
Rode wijn, 80% Sangiovese 20 % Cabernet
Goede body en structuur, sporen van rijp fruit dankzij de zachte en fluweelzachte tannines.
WIJNARRANGEMENT: Aanbevolen voor gegrilde vleesgerechten, zoals tagliata di Chianina of met wild, zoals fazant gevuld met truffels; interessant bij oude kazen.
Cesare Salvadori
Rode wijn, Sangiovese. Cabernet. Merlot
Groot en complex boeket van bramen en bosbessen, cacao en kaneel. Vol,
harmonisch, complex, stevige maar toch zijdezachte tannines en langdurige afdronk,
aangenaam fruitig, consistent met het boeket.
Bijpassende wijn: Pasta met wildsauzen, pittig geroosterd vlees, stoofschotels, civet, kazen
gekruid en voor wie wil durven ... pure chocolade.
Copyright Creazione 2016 - 2023

Terug naar de inhoud