Poderi Vaiot - Creazione

Ga naar de inhoud

Poderi Vaiot

Wijn & distilaten > Wijn per producent
Map Piemonte
Poderi Vaiot
De naam vertegenwoordigt alles waar ze in geloven: de cultuur, bestaande uit geweldige wijnen en een voortdurende zoektocht naar kwaliteit. De gronden in eigendom bevinden zich allemaal in Montà, in de buurt van het heiligdom van de Piloni, een gebouw van Romeinse oorsprong en een symbool van groot historisch belang.
De wijngaarden zijn het bewijs van de ecologische inzet die Walter en Daniele Casetta ter harte gaan: hier groeien de druiven weelderig, tussen gezonde rijen omgeven door de wilde kruiden van Roero. Bonenkruid, Tanaceto, Cichorei... er groeien veel planten op de gronden, getuigen van de gezondheid en het welzijn van de bodem.
Alle behandelingen die in de wijngaard worden uitgevoerd, worden met de grootste zorg en aandacht gecontroleerd en opgevolgd. Het meeste werk wordt handmatig gedaan om de natuurlijke biodiversiteit van deze gronden te behouden.
Poderi Vaiot
Smaak: vol en omhullend, karakteristieke zuurgraad, aangenaam harmonieus. De smaak is droog, fris en geurig, zeer persistent.

Poderi Vaiot
Smaak: warm, intens en vol, terecht tannine, fluwelig, harmonieus. Elegant en persistent.
Poderi Vaiot
Smaak: warm, vol, complex, droog en harmonieus. De soberheid is gekoppeld aan de aanwezigheid van zoete en complexe tannines.
Poderi Vaiot
Smaak: zacht en intens, met een lichte zuurgraad die frisheid en persistentie geeft.

Poderi Vaiot
Fijne en aanhoudende perlage. Nul dosering, 30 maanden op de droesem.
In de neus typische hints van broodkorst en gedroogde bloemen met een honingtoets.
De smaak is vol, gekenmerkt door een lichtzure noot.
Poderi Vaiot
Fruitig met hints van broodkorst en bloemige sensaties.
Smaak: vol, harmonieus, rijk aan zure sensaties, met veel adering maar niet hoekig, uitstekende licht aromatische afdronk en met de juiste persistentie.
Poderi Vaiot
Smaak: vol, harmonieus, rijk aan zure sensaties, zeer geribbeld maar niet hoekig, uitstekende afdronk licht aromatisch en met de juiste persistentie.
Copyright Creazione 2016 - 2023

Terug naar de inhoud