Info Creazione - Il gusto d' Italia in Belgio - Creazione

Ga naar de inhoud

Info Creazione - Il gusto d' Italia in Belgio

Shop & Info
Creazione - Il gusto d' Italia in Belgio
Wij voeren topproducten in rechtstreeks uit Italia, Top koffies, Italiaanse kwaliteitswijnen en specialiteiten.
Hier vind je de smaak van Italia in België
Je kan ons steeds vrijblijvend contacteren voor prijzen of meer informatie.
Import – groothandel – kleinhandel
Creazione Il gusto d' Italia in Belgio
Bedrijf
Creazione bvba bestaat sinds oktober 1995. Eerst bestond de activiteit vooral uit het schrijven, creëren van recepten, catering en het leveren van desserten aan restaurants. Door onze grote liefde voor de Italiaanse gastronomie en via contacten op beurzen werd in 2008 gestart met het importeren van Caffè Vergnano uit Italië, een beetje later gevolgd door wijn een tweede koffie (Caffè Diemme) en andere specialiteiten.

Passie voor de smaken van Italië.
Onze culinaire visie op de Italiaanse levenswijze is de motor die ons doet streven naar de beste wijnen, koffies, olijfolies,... uit la bella Italia. Houd je van alles wat Italiaans is. Droom je weg bij lekkere Italiaanse wijn, een echte Italiaanse koffie, (h)eerlijke olijfolie uit Italië en andere specialiteiten dan ben je bij Creazione - Il gusto d’ Italia in Belgio’ aan het juiste adres.
Gepassioneerd door de Italiaanse koffie is Caffè Vergnano een schot in de roos, meester in koffie branden, blenden en verkopen en een echt familiebedrijf, opgericht in 1882, inmiddels al  vier generaties Vergnano aan het roer.
Al vlug na de koffie kwam ook de wijn in ons aanbod. We zijn steeds op zoek naar wijnhuizen met respect voor cultuur, natuur, mens en traditie, oorsprong, kwaliteit en die gedreven zijn door de passie voor hun product.
Ondertussen hebben we ons gamma uitgebreid met een tweede gevestigde waarde onder de Italiaanse koffiebranders, Caffè Diemme, tevens een familiebedfrijf.
Ook voor andere specialiteiten kan u bij ons terecht: olijfolies, crema's, ...

Zorgvuldig selecteren.
We onderhouden zorgvuldig onze contacten met de producenten. Zo gaan we zelf geregeld een kijkje nemen of komen zij bij ons op bezoek, dit zorgt voor een prima samenwerking.
Voor de espressomachines werken we nauw samen met de invoerders zodat hier ook de knowhow en technische ondersteuning voor 100% betrouwbaar is.

De toekomst smaakt naar meer.
Kwaliteit en service staan voorop. Ook houden we ons aan tradities, maar blijven we zoeken naar innovatieve ideeën.

Italië het land dat iedereen kan bekoren met zijn smaken en je steeds doet wegdromen.


Caffè Vergnano

Bedrijf
Puur vakmanschap van een bevlogen Italiaanse familie.
Caffè Vergnano is een echt familiebedrijf, opgericht in 1882. Inmiddels staat de vierde generatie Vergnano aan het roer. Het begon allemaal in Chieri, een plaatsje in Piemonte, waar Domenico Vergnano apotheker werd. Maar al snel werd duidelijk wat zijn echte talent was: koffie maken. In een paar jaar tijd werd hij een meester in koffie branden, blenden en verkopen. En werden er drie pakhuizen geopend in Chieri, Alba en Turijn. Maar de grote sprong voorwaarts kwam rond 1930, toen de familie een koffieplantage in Kenia kocht. Een gedurfde stap, waarmee de Vergnano’s het hele productieproces in eigen hand namen.

Zorgvuldig selecteren en lekker langzaam branden.
De sublieme kwaliteit van Caffè Vergnano is te danken aan een bijzonder proces van selectie, branden en blenden.
Het branden van de bonen is het moment waar alles om draait. Want precies op dat moment worden de smaakintensiteit en het aroma van de koffie bepaald. De verschillende koffievariëteiten worden bij ons apart gebrand. En waar de meeste koffiemakers de ‘turbo’ methode hanteren (hoge temperaturen, 5 à 6 minuten branden) gaan wij voor lekker langzaam branden op lagere temperatuur, met cycli van zo’n 20 minuten. Elke partij koffie wordt daarna afzonderlijk geïnspecteerd en gecheckt, zodat we zeker weten dat we een constante topkwaliteit leveren.

De toekomst smaakt naar meer.
Wij houden vast aan tradities, maar tegelijkertijd blijven we zoeken naar innovatieve ideeën. Zoals bijvoorbeeld onze nieuwe biologisch afbreekbare capsules. Onze basis is een koffiebranderij van 13.500 m2 met 18 productielijnen. In Italië zijn wij het zesde koffiemerk op de retailmarkt en bedienen we 6.000 horecabedrijven in 19 Italiaanse regio’s. We exporteren naar meer dan 80 landen en exploiteren ruim 90 exclusieve 1882 koffiesalons over de hele wereld.Caffè Vergnano
Logo Caffè Diemme
DE WAARDEN EN HET VERHAAL VAN EEN MERK
Met Caffè Diemme begint de ondernemersgeschiedenis van de familie Dubbini, vandaag al de derde generatie.
Caffè Diemme sinds 1927, traditie en familiewaarden en de mogelijkheid om innovatieve producten en diensten aan te bieden voor een allround ervaring in de koffiewereld.
Een gecontroleerde supply chain die de hoogste kwaliteitsnormen garandeert:
* absoluut respect voor koffie, de omgeving waarin het wordt verbouwd en wie het verbouwt;
* zorgvuldige selectie groene koffie van de beste plantages
* constante controles op importprocessen.
De zorgvuldige analyses en controles van de iedere origins koffie en de zoektocht naar nieuwe smaakervaringen, maken gebruik van een avant-garde Research & Development-afdeling
De ultramoderne productie-eenheid uitgerust met innovatieve en krachtige tools maakt het mogelijk:
* gediversifieerde stock per type oogst
* uitwerking van nauwkeurige roostercurves volgens de verschillende soorten koffie
* flexibele en volledig geautomatiseerde verpakking.
Alle processen vinden plaats in moderne, nieuwe, hygiënisch perfecte omgevingen die nauwgezet de HACCP-normen volgen.

Caffè Diemme is, passie voor kwaliteit, ernst in relatie met klanten, ervaring en professionaliteit en een sterke specialisatie in de HO.RE.CA sector.
Copyright Creazione 2016 - 2023

Terug naar de inhoud