Welke wijn bij dessert, gebak, chocolade - Creazione

Ga naar de inhoud

Welke wijn bij dessert, gebak, chocolade

Wijn & distilaten > Welke wijn bij > Dessert, gebak, chocolade
Welke wijn bij zoet dessert, ijs, chocolade, kaas?
algemeen: passito, vin santo, recioto
droog gebak, cake, frangipane: schuimwijn
fruitaartjes: Moscato d' Asti
chocolade, chocolade gebak passito rood, de stevigere rode wijn type Amarone die je dronk tijdens de maaltijd kan je gerust verder drinken bij je chocolade gebak
kaasschoteltje als dessert: wil je bij de kaas als dessert 1 wijn geven dan gaan we voor passito, vin santo, recioto (passen ook perfect bij blauw schimmelkaas)


algemeen
Passito, Vin Santo, Recioto, zoete spumante zoals Moscato d' Asti
drooggebak zoals cake, frangipane
Spumante
fruittaartjes
  
Moscato d' Asti
  
chocolade, chocolade gebak
  
passito rood, Primitivo dolce naturale, de stevigere rode wijn type Amarone die je dronk tijdens de maaltijd kan je gerust verder drinken bij je chocolade gebak
kaas   
wil je bij de kaas als dessert 1 wijn geven dan gaan we voor passito, vin santo, recioto (passen ook perfect bij blauw schimmelkaas) zie ook welke wijn bij kaas
Aresca
Cantina Castelnuovo del Garda
Poderi Costantini
Dal Maso
Forchir
Poderi Costantini
Bubbels, Pecorino
Fijn fruitig, delicaat en karakteristiek boeket, van grote elegantie. Smaak: schoon, zeer zacht, goed uitgebalanceerd.
Consumptie: aperitief, begeleiden desserts en fruitcake, gebak. Ideaal voor voorgerechten op basis van vis.
Forchir
Schuimwijn, 100 % Glera
de finesse van de geur van witte bloemen, het bruisen van citrus en geurige aroma's ...
aperitief bij uitstek.
Tenuta Cocci Grifoni
Dessert wijn
100 % Passerina
Cantine Lizzano
Rode wijn, 100 % Primitivo
genereus aroma dat verwijst naar rijp fruit zoals pruimen, zwarte kersen en gedroogd fruit, met lichte tonen van vanille. Wijn met een opmerkelijke structuur verzacht door
overtuigende warmte van de primitivo, eindigend in tonen van lange zoetheid.
Robuuste voorgerechten, spareribs, lamsvlees, wild met uitgebreide sauzen, harde kazen.
Probeer het ook met Chocolade gebak.
Cantine Lizzano
Dessert wijn, Moscato
intense en complexe aroma's, oranjebloesem, roos en gekonfijt fruit, abrikoos,
tonen van honing en gedroogde vijgen. In de mond is het omhullend
en delicaat, evenwichtig, met een lange persistentie en in balans in zoetheid en in de afdronk een lichte noot van amandel.
Combinaties: schapen- en geitenkaas, zoetigheden van de mediterrane traditie,
amandelgebak en fruittaart.
Tenuta Cocci Grifoni
Cantine Lizzano
Cantina Fratelli Pardi
Cantina Fratelli Pardi
Rode wijn, 100 % Sagrantino
Gerechten op basis van rood vlees en wild. Ideaal bij gebraden vlees, hazenhaas, gestoofd vlees gekookt in Sagrantino. Extra gerijpte harde kazen.
Cantina Fratelli Pardi
Rode wijn, Sagrantino
Gerechten op basis van rood vlees en wild. Ideaal bij gebraden vlees, hazenhaas, gestoofd vlees gekookt in Sagrantino. Extra gerijpte harde kazen.
Cantina Fratelli Pardi
Rode wijn, Sagrantino
Gerechten op basis van rood vlees en wild. Ideaal bij gebraden vlees, hazenhaas, gestoofd vlees gekookt in Sagrantino. Extra gerijpte harde kazen.
magnum
Cantina Fratelli Pardi
Dessert wijn (rood), Sagrantino
Rode vruchtentaartjes, droog gebak, chocoladetaart, blauwe en oude kazen. Na de maaltijd als genietwijn
Copyright Creazione 2016 - 2022

Terug naar de inhoud